Dan za pasji fitnes

To jutro sem se domislila, da bi se pasja banda lahko rekreirala na toplem in suhem, namesto da gremo ven v dež in mraz. In kaj je boljšega za tak podvig, kot pasji fitnes? Kontrolirane in sistematične vaje lahko koristijo tako pasjim športnikom, kot rekreativcem pa tudi pasjim upokojencem. Za ogrevanje smo sicer šli ven pretegniti noge, za same fitnes vaje pa ne potrebujemo veliko prostora (nam zadostujeta dve plošči tatami podloge, torej 1 m x 2 m površine).

Ker pa so psi trije in jaz sama, torej je vaje lahko delal le eden, dva pa sta morala počakati, da prideta na vrsto, smo priložnost izkoristili še za trening samokontrole in potrpežljivosti. Pri vajah so se psi izmenjevali, tako da čakanje ni bilo preveč naporno.

Začetni fitnes položaj 😀

Ker vsi trije raje nekaj počnejo in sodelujejo z mano, kot pa mirujejo in čakajo, da pridejo na vrsto, so dobili za potrpežljivo čakanje veliko bolj privlačno plačilo – koščke sira, kot za same fitnes vaje, kjer so bili nagrajeni z briketi, namenjenimi za jutranji obrok. In glede na to, da sem se takšnega sistema dela lotila prvič, sem bila zelo pozitivno presenečena, kako dobro se je obnesel. Še “mladič”, ki ni ravno znan po potrpežljivosti, je pridno čakal, da pride na vrsto in šele proti koncu enourne seanse začel kazati, da mu zmanjkuje potrpljenja.

Po zaključku vadbe so pozajtrkovali preostanek jutranjega obroka, si poiskali vsak svoj kotiček za počitek in ni bilo videti, da bi se kateri obremenjeval z mojim odhodom v službo. Kar se mene tiče, je bila torej vadba uspešna 🙂

Pasjega fitnesa smo se učili pri Jani Gams – dogs4motion. Na njihovi Facebook strani najdete tudi nekaj brezplačnih video-predstavitev vaj za pasji fitnes.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja