Hrana za mačke in pse  
   

PRVA STRAN        PRODAJNA MESTA           KONTAKT

     
  FILOZOFIJA IN PRIPRAVA
  SESTAVINE
 
SUHA HRANA ZA MAČKE
  * Natural Cat - Chicken
  * Natural Cat - Meadowland Mix
  * Senior Cat - Golden Years
  * Active Cat - Chicken
  * Active Cat - Farm Mix
  PLOČEVINKE ZA MAČKE
  * Natural Cat
  SUHA HRANA ZA PSE
  * Country Chicken
  * Country Lamb
  * Country Mix
  * Golden Years
  * Meadowland Dog
  Sestavine v hrani Power of Nature

 

Hrana za pse in mačke Power of Nature je biološko bogata. Uporabljajo se le izbrane sestavine z najvišjimi biološkim izkoristkom. Vse sestavine izhajajo iz virov, ki so primerni za prehrano ljudi.


Beljakovine

Mačkam in psom najbolje odgovarja izvorna, naravna hrana: mesne beljakovine. Dobre mesne beljakovine so za plenilsko žival, kot sta pes ali mačka, lažje prebavljive (do 85-90%, biološki izkoristek 90-95%), kot rastlinske beljakovine (do ca. 65%, biološki izkoristek 40-50%). Zato beljakovine v hrani za mačke in pse Power of Nature izhajajo iz kakovostnega mesa in jajc in ne iz cenenih, za mesojede živali slabo prebavljivih rastlinskih virov, kot so soja, grah, fižol, gluten in krompir.


Meso kokoši, ovac, kuncev in morskega lososa izvira iz zdravih in za človeško prehrano primernih živali iz reje prilagojene naravnim potrebam živali ter delno iz kontrolirane ekološke reje. Meso je lahko prebavljivo ter ima visok biološki izkoristek (preko 90%).


Jajca imajo najvišji biološki izkoristek, blizu 100% in so naravni izvor esencialnih aminokislin (beljakovin), pomembnih holinov (ščitijo pred predčasnim staranjem celic) in luteina (naravni antioksidant). Tudi kokoši nesnice so iz reje prilagojene naravnim potrebam živali.


 

Maščobe

Naravna, okusna kokošja maščoba in olje iz morskega lososa dajeta energijo in oskrbita naše živali z bistvenimi omega-6 in omega-3 maščobnimi kislinami, ki so v optimalnem razmerju za zdravo kožo in dlako ter za učinkovit imunski sistem (po najnovejših znanstvenih spoznanjih je 4:1 optimalno razmerje med omega-6 in omega-3).


Kokošja maščoba ima od vseh živalskih maščob najvišjo vsebnost linolne kisline (esencialna omega-6 maščobna kislina), ki je pomembna za zdravje možganov, kože in dlake. Kokošja maščoba vsebuje tudi veliko za mačke življenjsko pomembne arahidonske kisline.


Lososovo olje vsebuje poleg arahidonske kisline veliko dobro izkoristljivih omega-3 maščobnih kislin. Omega-3 maščobne kisline so pomembne za zdrav živčni sistem, za učinkovit imunski sistem, za zdravo srce in ožilje ter podpirajo zdravje sklepov.


Ogljikovi hidrati in/ali vlaknine

Hrana za pse in mačke Power of Nature vsebuje nekaj riža in/ali zelenjave in sadja.

 

Polnovreden riž (delno iz kontrolirane ekološke pridelave) je kakovosten vir ogljikovih hidratov (vir energije) in vlaknin z nizkim glikemičnim indeksom. To pomeni, da počasi sprošča energijo in ne povzroči hitrega dviga nivoja inzulina. Riž je lahko prebavljiv in ima zelo nizek alergijski potencial, tako da ga večina občutljivih psov in mačk dobro prenaša.

 

Celo laneno seme vsebuje odlično kombinacijo dobro topnih in netopnih vlaknin, ki podpirajo prebavo in pomagajo preprečevati zaprtja.

 

Lucerna je tradicionalna krmna rastlina, ki poleg vlaknin prispeva vitamine (npr. C in K) ter mineralne snovi in mikro-hraniva (klorofil, bioflavonoidi). Poleg tega se lucerni pripisuje protivnetne in razstrupljevalne lastnosti ter pozitiven vpliv na prebavo in pomoč telesu pri boljšem izkoristku hranil.

 

Cukini, korenje, jabolka in brokoli so vir naravnih antioksidantov in zaščitnih snovi ter prispevajo lahko prebavljive vlaknine (npr. pektini), pomembne za ohranjanje zdrave prebave.

 

Morske alge poleg vlaknin prispevajo številne vitamine, mineralne snovi in mikro-hraniva. Algam pripisujejo, da vplivajo na izboljšanje imunskega sistema, da delujejo razstrupljevalno in da imajo lastnosti, ki prispevajo k zdravju kože in dlake.


 

Zelišča in jagodičje

so izbrano tako, da učinkujejo sinergistično.


Peteršilj je bogat vir vitaminov (B, C, E, folna kislina), elemente v sledovih (kalij, organsko žveplo) in bioflavonoidov. Te naravne snovi ugodno vplivajo na zdravje mehurja, živčevja, jeter in na delovanje pljuč. Bioflavonoidi, posebno luteolin, delujejo kot naravni antioksidanti.

 

Regrat vsebuje med drugim kalij, inulin in holin (ščitijo pred predčasnim staranjem celic). Inulin služi kot hranilo za koristne črevesne bakterije in redno uživanje lahko ugodno vpliva na zdravo črevesno floro.

 

Brusnice delujejo protivnetno in pomagajo ščititi telo pred škodljivimi bakterijami, ki lahko povzročijo okužbo sečil in bolezni dlesni. Brusnice vsebujejo proantocianidine, ki so eni najučinkovitejših antioksidantov, poleg tega pa zavirajo rast bakterij in njihovo oprijemanje na telesne celice.

 

Kompleks učinkovin CATactive/DOGactive

Vitaminski dodatki in mineralni kelati so dodani zaradi njihovega visokega izkoristka, kot podpora naravnim vitaminom in mineralnim snovem v hrani. Na ta način je zagotovljena optimalna preskrba s temi življenjsko pomembnimi snovmi.

 

Bioaktivni kompleks učinkovin je dodan za podporo in aktiviranje lastne telesne obrambne moči ter za spodbujanje zdrave črevesne flore, ki je potrebna za optimalno izkoriščanje hranilnih snovi. MOS in FOS (manan- in fruktooligosaharidi) pospešujejo v črevesju tvorbo maščobnih kislin kratkih molekulskih verig, ki služijo kot hranilo koristnim črevesnim bakterijam.

 

Kombinacija glukozaminov, hondroitina (naravna snov za tvorbo hrustanca) in MSM (naravno, organsko žveplo) ugodno vpliva na naravno zdravje sklepov.

 

 

www.powerofnature-petfood.de