Prva stran   Kontakt   ENG

Rea

SPONZOR

 

Novice

Naši psi

Rea

Siva

Grom

Naše mačke

V spomin

Živa

Ajda

Dina

Grina

Aktivnosti

Galerija

Povezave

 

 

* Podatki

* Slike odraščanja

* Standard

 

 

 

 

Rea je Gromova hčerka, rodovniška hrvaška ovčarka iz psarne Bartolovi dvori. K nam je prišla bolj po naključju, stara dobrih 10 mesecev, po smrti njenega vzreditelja.

Na začetku se je pretvarjala, da je naročni oziroma kavč pes in dolgo smo mislili, da je nežna in mila psička, bolj podobna svoji mami Cici, kot Črni Pošasti - Gromu. Čeprav je kmalu po prihodu občasno pokazala pravo naravo hrvaškega ovčarja, je šele po več kot pol leta pri nas začela kazati, da je vendarle tudi hči svojega očeta - močno plenska, borbena, teritorialna, čuječa in predvsem zelo, zelo glasna… Poleg tega rada pase mačke (ker žal pač nima svojih ovc), poskušala je komandirati pasjo sostanovalko Živo, zadnje čase pa tudi svojega postaranega očeta Groma in drži v strahu svojo teto Sivo. Skratka postala je prava mala Črna Pošast. Ali bolje rečeno »Cukrček s karakterjem«.

Vsakega novega dela se loti s polnim žarom in vsem srcem. Majhen pes s srcem velikim kot svet. In več stvari kot počneva, lažje in z večjim veseljem se loti vedno novih izzivov. Če pa je pri tem treba čim hitreje teči, pa toliko bolje. Prinašanje žogice, frizbi in bikejoring so gotovo na prvem mestu po priljubljenosti. Čeprav verjetno samo zato, ker nimava bolj pogosto možnosti dela z ovcami. Agility pa… recimo, da imava še dosti prostora za napredek ;-). Rally obedience ji gre za silo, veliko preveč se ukvarjamo z okolico in predvsem podlago. Junija 2015 sva končno opravili tudi izpit za psa spremljevalca s preizkusom obnašanja v urbanem okolju (B-BH). Ne ravno z briljantnim rezultatom, je pa vsaj za nama.

Več o naših aktivnostih lahko preberete TUKAJ.

 

Rea je tudi uradno lepa. O njenih razstavnih uspehih lahko več preberete TUKAJ.

 

PODATKI

 

REA BARTOLOVI DVORI

(SLO. CH. MAWLCH GROM x AJIRAM ALLI CITA)

Baza rodovnikov hrvaških ovčarjev

 

SLR HO 000018

HR 12369 HO

poležena: 30. 1. 2010

spol: ženski

barva: črna

plečna višina: 43,5 cm

teža: 12 kg

opomba: naravno brezrepa

 

1 leto...

_

_

_

 

 

8,5 mesecev...

_

 

 

5 mesecev...

_

 

© ŠEN 2015