Prva stran   Kontakt   ENG

Rally obedience

SPONZOR

 

Novice

Naši psi

Naše mačke

Aktivnosti

HO prvenstvo

Agility

Frizbi

Bikejoring

Paša

Rally obedience

IPS poslušnost

Razstave

Galerija

V spomin

Povezave

 

 

 

 

MARIBOR - KD TABOR, 15.5.2015

Če je tekma skoraj doma, se je vsekakor treba udeležiti. Tekmovala sem samo z Gromom, ki je delal presenetljivo lepo in umirjeno. Edino stožci so, verjetno zaradi pomanjkanja trenigna, povzročili manjši razpad sistema, ampak na koncu je bilo 176/190 točk dovolj drugo mesto.

 

  

Foto: Mitja Heric

MARIBOR, 28.9.2014

Čeprav sem Gromu že zdavnaj obljubila upokojitev in Rei, da ne grem z njo na nobeno tekmo, sem si vseeno premislila in nastopila z obema. Z Reo sva bili čisto prvi na vrsti in končali na 17. mestu s 122/150 točkami. Z Gromom sva si priborila 175/190 točk, kar je tokrat zadostovalo za 4. mesto.

 

MARIBOR, izpiti, 15.12.2013

Danes je moja mala črna pošast v vlogi mimozaste princeske s pomočjo veliko prijateljskega prepričevanja in ''navdušenega'' navijanja (in nekaj ostrih besed pri tretji vaji) opravila izpit RO I... Huh, je bilo naporno :-)

VIDEO

 

ZAGREB, 3. 11. 2013

V Zagreb vedno radi gremo in smo šli tudi tokrat. Tekma je bila zabavna, Gromov rezultat pa 159/190 točk in ponovno tretje mesto.

 

MARIBOR, 8. 9. 2013

Kljub temu,  da sem Gromu obljubila upokojitev, sem se vseeno odločila za nastop na domačem terenu. Dosegla sva upokojenskih 158 (od 190) točk in končala na tretjem mestu.

 

MARIBOR, 2. 9. 2012

Verjetno Gromova zadnja RO tekma... Na odlaganju so ga muhe tako spravile ob živce (in jaz, ki sem zahtevala, da ostal na sedi), da je pobegnil z odlaganja. Kljub temu in živčnemu delu na progi, sva prišla skozi s 153 (od 190) točkami in končala na tretjem mestu.

 

VIDEO

 

 

LJUBLJANA (KD Krim), 30. 10. 2011

Povsem nepričakovano sem se z Gromom udeležila še zadnje letošnje tekme na KD Krim in ponovno pristala na drugem mestu ter zaključila sezono z drugim mestom v skupnem seštevku državnega prvenstva :-)

_

_

 

VEČ SLIK (hvala Urška)

 

 

MARIBOR, 19. 9. 2011

Poleg tekme, ki je bila v okviru razstave psov na Barju, sva se z Gromom letos udeležila le še tekme na domačem terenu in bila tokrat v svojem razredu (RO IV) brez konkurence. Prikazala sva solidno delo in si prislužila odličnih 180 (od 190) točk.

 

VIDEO

_

VEČ SLIK (hvala Aleš in Anja)

 

 

ZAGREB, 13. 6. 2010

Na prvem Rally-O tekmovanju na Hrvaškem sva se z Gromom uvrstila na tretje mesto s solidnimi 180/190 točkami.

 

VIDEO

 

SLIKE

 

 

GROSUPLJE, 18. 10. 2009

Z Gromom sva bila na finalni rally obediece tekmi in spet končala na 3. mestu. Meni je med drugim uspelo, da sem pozabila do konca izvesti eno lahko vajo, Grom pa zaradi hudega pritiska ob Fitinem lajanju ni vzdržal odlaganja v sedi ;-). Prislužila sva si le 165 od 190 točk in celo nisva bila zadnja :-). V skupnem seštevku sva tako za eno točko ujela 3. mesto.

VIDEO

_

 

 

LOŽNICA pri ŽALCU, 14. 6. 2009

Tokrat sva z Gromom prvič nastoplia v razredu RO IV. Grom je prepričan, da je ta razred veliko boljši kot ostali, saj so zanj menjave smeri in obrati že skoraj kot agility :-). Dosegla sva odličen rezultat in bila prva s 185 od 190 možnih točk.

 

VIDEO

 

 

LJUBLJANA (KD KRIM), 12. 10. 2008 - 7. tekma državnega prvenstva - finale

V skoraj poletno vročem dnevu (potem, ko se je okoli poldneva končno dvignila megla) smo lahko resnično uživali v zaključni tekmi letošnjega državnega prvenstva. Z Gromom sva prvič nastopila v RO III in s 162 točkami (od 190 možnih) končala na 3. mestu. Začetek proge nama ni najbolje uspel, saj sva imela kar dve negativni vaji med prvimi štirimi, no potem pa sva se le nekako ujela in kar spodobno odpeljala progo do konca. Tudi odlaganje v sedi smo preživeli, čeprav so Groma precej jezile nadležne muhe.

_

 

 

MARIBOR, 14. 9. 2008 - 6. tekma državnega prvenstva

Po več kot enoletnem premoru sva z Gromom ponovno nastopila na RO tekmi in se uvrstila na zadnje, 3. mesto po programu RO II s 153 točkami (od 170 možnih). Tokrat sva bila slabo pripravljena, saj Grom potrebuje precej vaje in predpriprav za dobro predstavo, kar pa zaradi drugih obveznosti ni bilo izvedljivo. Tako je opravil s progo v svojem slogu (povsod ga je bilo polno), povrh vsega pa sem še jaz izpustila eno vajo.

VIDEO

 

 

MARIBOR, 9. 9. 2007 - 5. tekma državnega prvenstva

Po minimalnem treningu sva z Gromom prvič nastopila v razredu 2. Spet sva prikazala precej nervozno delo in se z 80 točkami (od 85 možnih) uvrstila na drugo mesto.

VIDEO

_

 

 

NOVO MESTO, 9. 6. 2007 - 4. tekma državnega prvenstva

Na najini drugi RO tekmi sva bila z Gromom zelo uspešna, saj sva zmagala v RO I s 73 točkami (od 75 možnih). Kljub temu pa potrebujem jaz še kar nekaj vaje in tekem, da se bom znebila nervoze, saj so se mi noge tako zapletale, da sem komaj šla naravnost. Poleg tega ne bi škodilo, če bi se naučila šteti do dva :-)). Uspelo mi je namreč pokvariti eno vajo, ker sem naredila le en korak namesto predpisanih dveh, kljub temu, da sem jih štela.

_

 

 

LJUBLJANA, 27. 5. 2007 - 3. tekma državnega prvenstva

Končno sem se uspela udeležiti tudi tekme v RO, kjer je Grom spet pokazal, da je resnično talent za poslušnost. Pri postavitvi proge sva sicer imela malo smole, saj je bil začetek čisto agilitaški, prva in druga vaja sta bili namreč skakalnica in gugalnica. Grom je bil prepričan, da je na agility tekmi in je pravi čudež, da je do skakalnice šel z menoj, potem pa ga nisem mogla več zadržati, tako da je z gugalnico opravil v čisto agilitaškem slogu z lepo izdelano cono na koncu. Še naslednji dve vaji sva potrebovala, da sva končno ujela pravi ritem, nato pa nama je do konca šlo zares odlično. Tako sva si prislužila 67 točk (od 75 možnih) in se po času uvrstila na 2. mesto.

 

Moj prijatelj Martin je pripravil zelo simpatičen VIDEO z moje in Gromove prve RO tekme (najlepša hvala Martin).

_

© ŠEN 2015